/

Πώς να έρθετε

 

Με αυτοκίνητο

Η Θάσος ωφελείται από την παρουσία δύο λιμανιών. Το μεγαλύτερο λιμάνι με τα πιο συχνά δρομολόγια (κάθε μισή ώρα το καλοκαίρι) βρίσκεται στην πόλη του Λιμένα, μόλις 12 χιλιόμετρα από το Studios Apartments Dimitrious. Ένα ακόμη πλεονέκτημα αυτής της διαδρομής είναι ότι χρειάζονται μόλις 35 λεπτά για να περάσετε απέναντι στην Κεραμωτή. Το δεύτερο λιμάνι βρίσκεται στην Σκάλα Πρίνου, 26 χιλιόμετρα από εμάς, και εξυπηρετεί επιβάτες από και προς την πόλη της Καβάλας, η διάρκεια του ταξιδιού είναι μία ώρα και 15 λεπτά και γίνονται λιγότερες διελεύσεις ανά ημέρα.

Από την Κεραμωτή είναι 20 χιλιόμετρα μέχρι την ‘Εγνατία Οδό’ (Ε90), και από την Καβάλα 5 χιλιόμετρα. Ο Ε90 είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος ο οποίος παρέχει μια σύνδεση από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Αλεξανδρούπολη στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας. Έχει βολικές συνδέσεις για τους βόρειους επισκέπτες μας από τη Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία, Τσεχία και Ουγγαρία.

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο που βρίσκεται πιο κοντά στη Θάσο είναι το ‘Μέγας Αλέξανδρος’ στην Καβάλα, απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Κεραμωτής. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το αεροδρόμιο της Καβάλας δέχεται κυρίως πτήσεις τσάρτερ, με μερικές τακτικές πτήσεις την εβδομάδα από άλλες χώρες. Υπάρχουν καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Το διεθνές αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης (Διεθνές αεροδρόμιο Μακεδονία) αποτελεί τον προτιμώμενο προορισμό για πολλούς από τους επισκέπτες μας καθώς είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο με τακτικές πτήσεις καθ’ολη τη διάρκεια του έτους προς πολλούς προορισμούς. Επίσης ωφελείται από το γεγονός ότι παρέχει υπηρεσίες σε πολλές εταιρίες χαμηλού κόστους. Από το αεροδρόμιο μπορείτε είτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο είτε να πάρετε λεωφορείο (ΚΤΕΛ) ή ταξί για το ταξίδι σας προς την Θάσο. Το ταξίδι προς Κεραμωτή είναι 210 χιλιόμετρα και κρατάει λιγότερο από 2 ώρες. Προς την καβάλα η απόσταση είναι 170 χιλιόμετρα και το ταξίδι κρατάει μιάμιση ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ταξιδιωτικές σας επιλογές δείτε τους παρακάτω συνδέσμους ή επικοινωνήστε μαζί μας: